Broodpudding met appeltjes

Broodpudding is normaal iets dat ik niet snel zal maken, aangezien hier vaak geen brood in huis is. Tijdens de Corona crisis zijn we nu met twee thuis voor de lunch en is er brood in huis. Maar dat raakt dus ook bijna nooit op voor het hard is. Maar niet getreurd, want broodpudding is de oplossing en ook lekker nostalgisch! Rozijntjes werden vervangen door appeltjes geweekt in rum, en een stukje is ideaal als tussendoortje (of ontbijt :D)

Benodigdheden:

  • 300 g oud brood
  • 1 appel
  • 3 eieren
  • 100 g rietsuiker (de gewone suiker was op, maar deze is ook prima)
  • 600 ml melk
  • scheut rum
  • 3 el puddingpoeder
  • enkele drupjes vanille extract

Bereiding:

Laat de melk warmen in een steelpannetje en meng er de suiker onder zodat deze kan oplossen, samen met enkele drupjes vanille extract. De melk hoeft niet te koken, enkel warm worden.

Snij ondertussen al het brood in kleine stukjes. Eens de suiker in de melk is opgelost, giet je dit in een mengkom over het brood. Laat zeker 5 minuutjes intrekken.

Schil en snij ondertussen de appel in kleine stukjes en laat even weken in een scheutje rum (andere drank zoals calvados lijkt me ook lekker). Verwarm de oven voor op 170 graden.

Als het brood zacht geworden is, voeg je de 3 eieren toe, samen met het puddingpoeder en de appeltjes. Meng goed alles door elkaar en doe tenslotte in een ovenschaal met bakpapier.

Plaats in de oven van 170 graden en laat ongeveer 60 tot 70 minuten in de oven garen. Kijk na 60 minuten even of hij gaar genoeg is, indien niet, laat nog even in de oven verder garen.

Geniet van dit lekker en no-waste tussendoortje!

Liefs, Laura

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s