Varkenshaasje met notenkorst en knolselderpuree

on

Een beetje een winters gerechtje, maar als het weer niet meezit, dan is dit een topper om terug op tafel te zetten. De puree maak ik van knolselder en zonder aardappelen, en die mis je hierin ook helemaal niet. Het korstje met noten en mosterd gaat perfect samen. Heel lekker om eens op tafel te toveren!

Benodigdheden:

  • 1 varkenshaasje
  • 1 handje walnoten
  • 1 handje amandelnoten
  • 1 handje pistachenoten
  • 2 el graanmosterd
  • Klont boter
  • 1 knolselder
  • Nootmuskaat
  • Scheut melk

Bereiding:

Schroei het varkenshaasje even aan met een klont boter in een pan, en laat het langs beide kanten nog een 2tal minuten extra garen.

Laat het vlees even rusten, verwarm de oven op 180gr, en maak ondertussen je notenkorst. Hak de noten even fijn en meng onder elkaar. Smeer het vlees even in met de mosterd en leg daarop de nootjesmix.

Plaats het vlees met een extra klontje boter in een ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat zeker 20 à 25 minuten op 180 graden verder garen. Kijk af en toe naar het vlees om zeker te zijn dat de nootjes niet aanbranden (anders kan je de oven wat lager zetten)

Ondertussen kan je de knolselderpuree maken. Schil de knolselder en snij in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Laat deze gaar koken in water met voldoende zout. Wanneer deze gaar is, giet het water af, voeg een klein scheutje melk toe, samen met nootmuskaat en mix even met een staafmixer.

Serveer samen en geniet!

Liefs, Laura

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s