Pasta met spek, champignon en ricotta

Funny but true: de meest geliefde recepten hier thuis zijn vaak simpele creaties die ontstaan door te koken met restjes en creatief te zijn met de producten die nog in de frigo staan. Dat was ook het geval met deze lekkere pasta met spekjes en champignon. Dat is sowieso een leuke combinatie, en samen met de ricotta heb je een heerlijk romige pasta die toch enigszins iets gezonder is dan een roomsausje. Wij eten deze puur zo, maar als je nog wat groentjes ontbreekt, kan je die prima meestoven samen met de champignons.

Benodigdheden:

  • 1 teentje look
  • 200 g ontbijtspek (dit is dikker dan de voorgesneden spekjes die je in de winkel vindt)
  • 300 g champignons
  • 200 g pasta
  • 1 potje ricotta van 250 g
  • 5 takjes verse tijm (ongeveer een klein handje)
  • parmesan om af te werken
  • Sidenote: hier zit geen ajuin of sjalot in, maar dit kan je uiteraard naar eigen smaak toevoegen 🙂

Bereiding:

Snij het ontbijtspek in dikke stukjes van ongeveer een centimeter. Pers de look en snij de champignons in schijfjes. Zet water op om de pasta te koken.

Laat een koekenpan warmen en bak het spek in een droge pan. Door de warmte zal het spek vet loslaten en is je pan voldoende ingevet. Als het spek krokant is, haal je het uit de pan en zet je het even aan de kant.

Voeg nu een beetje extra olijfolie toe, samen met de geperste look en de schijfjes champignons. Kruid goed af met peper, zout en doe de blaadjes van de takjes tijm hier ook onder. Laat dit stoven op een middelmatig vuurtje tot de champignons bijna gaar zijn. Ondertussen kook je de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Als de champignons ongeveer gaar zijn, voeg je de ricotta toe en meng je alles goed door elkaar. Voeg ook nog enkele eetlepels kookvocht van de pasta toe zodat het extra romig wordt. Rasp er ook wat parmesan over om het geheel nog extra smaak te geven. Voeg ook de spekjes terug toe.

Giet de pasta af, en meng onder het geheel tot alles goed gemengd is. Proef van het gerecht, en kruid bij met peper, zout, en eventueel nog wat tijm. Extra parmesan er in is ook altijd lekker 🙂

Geniet ervan!

Laura

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s