Libanees genieten bij Beiruti

Het is ondertussen enkele weken geleden dat we zijn gaan eten bij mijn all-time favoriete Libanees in Gent. Met het nieuws over de ontploffingen in Beiroet was mijn hart aan het bloeden voor alle mensen die er nu door getroffen zijn. De Libanese keuken is werkelijk een van mijn lievelingskeukens en Beiroet staat dan ook hoog op mijn ‘daar wil ik naartoe als Corona eindelijk gedaan is’ lijstje. Daarnaast zijn Libanese mensen super gastvrij, de gastheer Nehme is daar het levende bewijs van! Nehme en Caroline zijn de perfecte hosts, en staan samen met hun team altijd klaar met een grote glimlach.

Ik had nog een verslag beloofd van ons bezoek, dus here goes! Voor alle mensen die nog niet bekend zijn met de Libanese keuken, het is het moment om even mee te lezen, want ik probeer wat meer toelichting te geven bij de verschillende gerechtjes 🙂

Uit eten in tijden van Corona

Nu de Corona besmettingen terug aan het stijgen zijn, hebben meer mensen schrik om uit eten te gaan, en annuleren ze soms hun reservaties, of blijven ze weg uit Gent. Ik kan je verzekeren dat dit bij Beiruti echt niet nodig is!

De social distancing is in orde, en bovendien gaat alles digitaal om te bestellen en te betalen. Je scant de QR code op je tafel, komt op de menu terecht om te bestellen, kan meteen contactloos via je bancontact app betalen en dan wordt het veilig naar jouw bubbel gebracht. Helemaal safe, en heel erg gemakkelijk.

Een culinaire menu

We genoten van de grote menu ‘Mabrouk’, die bestaat uit 35 gerechten om te delen. Als je deze neemt, zou ik kiezen voor een lichte lunch, want Nehmar noemt deze de ‘mega pack’. En MEGA was het inderdaad 😅

Eerst kregen we alle koude mezze’s, met Libanees brood om te dippen. Hieronder een foto met de namen wat exact wat is. Bij de koude mezze’s zitten er enkele bekende gerechten tussen die iedereen waarschijnlijk wel zal kennen, waaronder hun hummus, baba ganoush (dip van gerookte aubergine), en halloumi. Daarnaast hebben we ook verschillende bereidingen van Labneh, wat eigenlijk een uitgelekte, heel dikke yoghurt is. Tabouleh salade, is een frisse salade met veel versnipperde peterselie. Een van mijn favorieten is fattoush salade, dat is een slaatje met granaatappelmelasse en geroosterde stukjes Libanees platbrood. Een andere lekkere dip was de beetrooti; hummus met rode biet!

Na de koude mezze’s volgen de warme mezze’s. Laat dus zeker nog genoeg plaats in je maag over om deze allemaal te kunnen proeven! Hier opnieuw zijn er enkele gerechtjes die je herkent, en andere die je misschien nog nooit van hebt gehoord. Je krijgt sowieso ovengebakken aardappeltjes met koriander en rijst met vermicelli in. Daarnaast waren er super lekkere vleesjes en andere zaken. Makanek zijn worstjes die redelijk zoet zijn van smaak. Okra is een groente die wordt geserveerd in een tomatensaus en ook vol smaak zit. Daarnaast hebben we soujouk, wat eigenlijk pikante worstjes zijn (een aanrader!). Een van mijn andere favorieten is gepofte aubergine in sneetjes met een saus van tahini en granaatappelmelasse erop. Een speciale combinatie, maar ik vind hem heerlijk. Daarnaast was er ook geroosterde bloemkool met tahini en amandelen. Er waren nog andere zaken ook, maar ik stel voor dat je alles zelf eens gaat uittesten. De volledige menu kan je ook terugvinden via hun site https://www.beiruti.eu/menu.

Als je nu denkt, amai zoveel eten, dan heb ik nieuws: Er kwam daarna nog meer eten! We hebben ook nog verschillende Mana’eesh gegeten. Dit zijn een soort van Libanese pizza’s die belegd worden, dan toegeplooid en zo in stukken gesneden. De verschillende varianten zijn lekker. Mijn persoonlijke favorieten zijn die met Za’atar en met lamsgehakt.

Als ik je nog niet zou overtuigd hebben om eens langs te gaan voor het eten, ben je misschien overtuigd door het interieur. Ze zitten in een prachtig pand, en hebben ondertussen ook een leuk terras in de tuin waar je heerlijk buiten kan eten.

Als er nog over zou zijn van het eten, wat sowieso zal gebeuren, want de porties zijn meer dan royaal, dan kan je die ook in take-away doosjes meenemen naar huis. Ik zou zeggen, probeer het zelf eens, je zal sowieso niet teleurgesteld worden!

Liefs,

Laura & co

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s