Roggevleugel met aubergine puree

Een nieuw receptje met rog. Ik vind het een heel fijne vis om mee te werken, en deze zal je zeker vinden bij jouw vishandel. Ik baseerde me op het klassieke recept van rog met een botersaus en kappertjes, en combineerde dit met een aubergine puree. De combinatie is smaakvol, en lekker licht. Ik gebruikte in dit gerecht geen koolhydraten, maar je kan ook nog klassieke aardappel puree of gebakken patatjes hieraan toevoegen. Bovendien is het fodmap proof tijdens de eliminatie fase.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2 roggevleugels
  • 2 aubergines (fodmap beperking tot 180g per persoon)
  • Boter
  • Knoflookolie
  • 1 el kappertjes
  • Handje verse peterselie
  • Sap van 1/2 citroen

Bereiding:

Snij de aubergines door in twee, leg in een ovenschaal, kruid af met peper en zout, en gebruik enkele eetlepels olijfolie om goed in te vetten. Plaats in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat ongeveer 40 minuten garen, of tot de aubergines volledig zacht zijn.

Ondertussen laat je een dikke klont boter smelten in de pan, en kruid je de rog af met peper en zout. Laat de vis in enkele minuten aan elke kant gaar bakken op een middelmatig vuur. Snij dan de peterselie fijn en neem de kappertjes erbij.

Lepel het vluchtvlees uit en plaats in een mengkom, samen met het sap van de Citroen en een eetlepel knoflookolie (er mogen geen stukjes knoflook meekomen). Zet er even de mixer in, en kruid voldoende af met zwarte peper en zout. Proef om zeker te zijn dat het voldoende smaak heeft 🙂

Dresseer je bord met een laagje aubergine puree, leg je vis erop. Werk af met de kappertjes, de botersaus en lekker veel peterselie.

Smakelijk,

Laura

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s