Marokkaans stoofpotje met kip

Als de temperaturen zakken, is het terug tijd voor stoofpotjes. Marokkaanse stoofpotjes zijn altijd een goed idee. Met weinig ingrediënten, en een paar basis kruiden kan je deze topper op tafel toveren! Ik gebruik in de Marokkaanse keuken altijd zaden, die ik zelf nog even crush in mijn vijzel voor extra aroma. Als je dat niet in huis hebt, volstaat het om gewoon poeder te gebruiken :). Ik gebruikte nu kippenbouten, maar dit gerecht is ook zeer lekker met kippenonderbouten (zonder been). Je kan die vinden in de AH of bij je slager. Daarnaast is het ook fodmap proof in de eliminatiefase!

Ingrediënten voor 3 personen:

 • 4 grote aardappelen
 • 3 kippenbouten per persoon
 • 5 wortels
 • 1 rode paprika
 • Bouillonblokje (fodmap proof als je er neemt zonder ui en look)
 • 2 glaasjes water
 • 1/2 kl zwarte peper bollen
 • 1 kl komijnzaad
 • 1 kl korianderzaad
 • Stuk gember van 2 cm geraspt
 • Knoflookolie zonder stukjes
 • Enkele takjes koriander

Bereiding:

Eerst en vooral gaan we de marinade maken om de kippenbouten even te laten marineren. Doe het korianderzaad, komijnzaad, zwarte peper en de geraspte gember in een vijzel, en voeg 2 el knoflookolie toe. Plet alles goed, zo komen de aroma’s van de kruiden goed vrij. Indien je het met gewone kruiden doet, kan je die allen mengen. Giet de marinade over de kippenbouten, roer even goed om, en laat minstens 5 minuten staan. Langer mag uiteraard.

Neem er een gietijzeren stoofpot bij en laat warmen. Voeg de gemarineerde kippenbouten toe, en indien nodig, voeg je nog een lepel knoflookolie toe. Schroei even aan op beide kanten. Voeg nadien het water en een bouillonblokje toe en laat 10 minuutjes stoven op een zacht vuurtje.

Ondertussen heb je tijd om wortels te raspen, en samen met paprika in grove stukken te snijden. Snij ook je aardappelen in relatief kleine stukken (ik schil die niet, maar je kan het ook prima wel doen).

Voeg alles toe aan de stoofpot, roer goed om en zorg dat alles ongeveer onder water staat. Zet het deksel erop, en laat op een zacht vuurtje garen voor ongeveer 20 à 30 minuten. Roer enkele keren en test of de groentjes en kip gaar zijn.

Serveer met enkele blaadjes koriander. Of lekker veel als je even grote fan bent als mij 🙂

Smakelijk, en stuur me zeker een berichtje als je deze eens maakt!

Groeten,

Laura

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s